färg

Färg

Kvalitetsfärg är något som vi brinner för. Ska man göra jobbet så kan man ju lika gärna göra det bra.

Vi har fullt sortiment av både konsumentsidan och proffssidan av Sveriges ledande färgtillverkare Alcro. De flesta både Astma- & Allergigodkända, samt naturligtvis Svanenmärkta. Vi är även återförsäljare av Gjöco, Norges näst största färgproducent. I vår kulörbrytningsmaskin kan vi bryta alla recept även enligt andra fabrikat- och tillverkares recept. Vi har även möjlighet att skapa just din favoritfärg enligt ditt recept, som du naturligtvis kan namnge själv.

Linoljefärg är en annan passion! Det är en fantastisk färg och vinner tillbaka fler och fler användare för varje år. Känslan att måla med och doften som är så underbar. Vi är återförsäljare av Sveriges äldsta tillverkare, Engwall & Claesson. Deras färger är vi dessutom en av få i Sverige om att bryta i butiken enligt NCS-skalan. Vi bryter även enligt riksantikvarieämbetets färgskala, både den gamla och den nya. Vill man ha handrivna pigment i färgen kan vi ordna det genom vår leverantör WIBO färg.

Slamfärg säljer vi bara med äkta pigment från Falu Gruva. Både Falu rödfärg (Falun) och Kopparbergs pigment, enligt Dylta bruks gamla recept (Ljusnarsberg). Naturligtvis både med och utan linolja. Slamfärg i 13st. ytterligare kulörer har vi från Färgbygge.

Skulle färgen råka vara blekt av solen eller om ni har tappat bort burken har vi även kulörmätare i butiken. Ta med ett prov eller en flaga in, så kan vi hitta just den kulören och skapa den i rätt produkt.

Sjöstaden Askersund skulle ju inte vara komplett utan ett sortiment av båtfärg. Tjära, beck, drev och linolja finns naturligtvis från Claessons trätjära för träbåten. För plast eller aluminiumbåtar har vi produkter från International.

Har bilen fått sig en törn kan vi beställa billack från en av mellansveriges största grossister.